Eerlijk delen

Kernwaarde – Eerlijk delen

Waarom is het belangrijk dat opbrengsten op een eerlijke manier verdeeld worden?

In een circulair systeem leveren alle onderdelen van het systeem hun bijdrage. Ieder vanuit zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, capaciteiten en kwaliteiten, talent en purpose. Alle onderdelen van het systeem profiteren ook van het resultaat dat het systeem voortbrengt en niet slechts enkele onderdelen. Er is altijd sprake van een eerlijke verdeling van middelen en opbrengsten.

Als mensen toegang krijgen tot dezelfde middelen als anderen, voelen zij dat ze mee kunnen doen. Dit gevoel van gelijkwaardigheid zal de samenwerking bevorderen. Door elkaar een plek in het systeem te gunnen en de overvloedige opbrengsten te delen met elkaar, kun je samen een goed leven leiden. Dat levert goodwill op en op lange termijn duurzame intermenselijke (werk)relaties en hechte gemeenschappen waarbinnen gezorgd wordt voor elkaar.

Behalve dat het een goed en zinvol gevoel geeft om zowel binnen de organisatie als in de keten met anderen samen te werken zal dit ook uitstralen naar de ketenpartners met wie men werkt. Het lange termijn perspectief is daarbij belangrijker dan het korte termijn gewin. Door alle stakeholders van een organisatie of een keten mee te laten delen in de opbrengsten is er overvloed voor iedereen. Zakelijk gezien zal dit heel goed werken vanwege de hogere betrokkenheid en gun-factor van het publiek voor de business.

 

Nieuwsgierig geworden naar wat Natuurlijk voor jou kan betekenen?

Neem direct contact op!