Training: 17 Sustainable Development Goals (1 dag)

Training: 17 Sustainable Development Goals

(1 dag)

Introductie

In deze training staan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) centraal. Zeventien duurzame  ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken. De 17 SDG’s zijn afgesproken door de landen aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland en lopen tot 2030. Als mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis bieden deze SDG’s veel kansen voor het bedrijfsleven.

Ondanks dat er meer en meer aandacht voor de SDG’s komt vanuit het bedrijfsleven is de huidige aandacht nog beperkt, omdat het vooral wordt gekoppeld aan het idee van ‘voldoen aan regels’ en die zijn er al genoeg. Onbegrepen maakt onbemind en zo blijven er veel kansen voor het bedrijfsleven onbenut.

Door die gedachte los te laten en met een open blik de SDG’s te benaderen zul je snel zien dat de 17 SDG’s het bedrijfsleven juist mooie kansen bieden. Ondernemers die met de SDG’s aan de slag zijn gegaan geven aan dat ze juist erg goed aansluiten op het bedrijfsleven. De SDG’s zijn dan ook gezamenlijk met het bedrijfsleven gedefinieerd en passen daardoor goed bij de denkwereld van ondernemers.

Steeds meer bedrijven ontdekken de SDG’s als een kans die kan bijdragen aan een écht duurzamere toekomst. Dat is niet alleen beter voor de aarde, het leven op aarde en een eerlijke verdeling, maar ook voor de bedrijfsresultaten.

Inhoud training

Deze training is een uitnodiging om nog eens met een frisse blik te kijken naar de kansen voor je organisatie die de 17 SDG’s bieden.

Aan de hand van de 17 SDG’s en onderliggende 169 targets gaan we op zoek naar waar de aanluiting ligt van de eigen organisatie. Wellicht is dit een ander vlak dan waar je nu zelfs opereert.

De training maakt gebruik van spelelementen en opdrachten welke het behoud van de opgedane kennis maximaliseren.

Voor wie?

Voor iedereen die wil leren wat de SDG’s te bieden hebben en hoe je ze in de eigen organisatie zou kunnen gebruiken t.b.v. duurzaam ondernemerschap, maar uiteindelijk ook betrokkener personeel, klanten en een beter bedrijfsreultaat.

Wat is de oogst?

Inzicht in waar de kansen en aansluiting ligt van de SDG’s en de onderliggende 169 targets met de eigen organisatie.

Hoe lang duurt deze workshop?

De training duurt 1 dag.

Wat kost de workshop?

495 EURO per persoon / Het gaat om een open inschrijvingsmogelijkheid

Inbegrepen is de locatie, eten, drinken en de serie E-books ter waarde van 192 Euro rond het thema Duurzame innovatie en complexiteit. Een van de E-books gaat specifiek over  Het toepassen van de 17 Sustainable Development Goals bij je duurzame ambitie’.

Met hoeveel deelnemers kan een training starten?

Het minimale aantal deelnemers is 6

Waar wordt de training gegeven?

Locatie Het Koetshuis, Voorweg 97, 2391 AG  Hazerswoude dorp of eventueel elders bij groepen groter dan 14 personen.

Ook in house trainingen behoren in overleg tot de mogelijkheid.

Aanvullende diensten naar aanleiding van deze workshop:

Aanvullend op de training kan in een gesprek met elkaar bepaald waar de vervolgbehoefte ligt en welke vervolgstappen het beste zouden passen. Dit aanvullende gesprek zit niet in de kosten van de training opgenomen.

 

Nieuwsgierig geworden naar wat Natuurlijk voor jou kan betekenen?

Neem direct contact op!