Training: Bouwen van een duurzame organisatie cultuur

Training: Bouwen van een duurzame organisatie cultuur (2 dagen)

Introductie

Een duurzame innovatieve bedrijfscultuur vergt een duidelijke consistente stip op de horizon, goed leiderschap, het juiste voorbeeldgedrag van alle leidinggevende rollen en een lange adem.

Je hebt mensen nodig in de organisatie op alle niveaus die het totale speelveld van verandering, innovatie, complexiteit, duurzaamheid, samenwerking en menselijke gedrag overzien en snappen. Dit helpt om de organisatie maximaal te faciliteren bij duurzame innovatie. Het goede nieuws is dat deze kennis goed is aan te leren en deze bewijst zich dan ook keer op keer in de praktijk. Toch wordt het vaak gezien als soft gewouwel.

Innovatie gaat voor een groot deel over mensen, maar niet alléén. Ook processen en tools die duurzame innovatie faciliteren dienen de juiste aandacht te krijgen. Ze moeten zowel het bestaande beheer als ook de innovatie ondersteunen.

Cultuur is daarbij als elastiek. Als je de aandacht loslaat, schiet de cultuur terug naar wat het daarvoor was, totdat het nieuwe denken en handelen ‘in het DNA’ van de organisatie consistent verankerd is geraakt.

Het is tijd dat organisaties gaan werken volgens de wetten van de natuur. Net als in ecologische kringlopen zoals een bos waarin alle elementen elkaar positief verrijken, moeten bedrijven op zoek naar natuurlijk organiseren. Dit betekent dat naast dat bijvoorbeeld producten circulair worden geproduceerd er ook aandacht is voor de natuurlijke principes die gelden binnen een bedrijfscultuur. Denk daarbij aan samenwerking en leiderschap die ook natuurlijke principes volgen. En als je die eenmaal kent en toegepast hebt snap je niet waarom het jaren anders was georganiseerd. Het lijkt immers zo natuurlijk en draagt ook nog eens bij aan meer arbeidsgeluk, betrokkenheid en uiteindelijk ook commercieel succes.

Inhoud van de training

De training Natuurlijk! Organiseren is een  training waarin je kennis maakt met de onderliggende waarden, strategieën en principes van een duurzame organisatiecultuur Middels een game ga je de krachtige werking ervan zelf ervaren. Op deze dag leer je de basis; de 4 kernwaarden, de 8 design strategieën en de 10 inrichtingsprincipes, zodat je in je team, afdeling of organisatie op een natuurlijkere manier te werk kunt gaan.

Voor wie

De training Duurzaam Organiseren is bedoeld voor de formele en informele leidinggevende rollen in een organisatie. Het is bedoeld als een overzicht en allereerste kennismaking met hoe de wijsheid van de natuur organisaties kan verder helpen. De doelgroep bestaat uit allerhande verander rollen, managers, consultants, coaches, trainers en mentoren die een groot deel van hun tijd besteden aan het faciliteren van (verandering in) de organisatie.

Deze training is vooral zeer vruchtbaar voor een groep leidinggevende rollen binnen één organisatie of een team/afdeling van een organisatie. Indien meerdere posities binnen de organisatie dezelfde taal spreken, een gezamenlijke aanpak hanteren en elkaar helpen bij het toepassen van de waarden, design strategieën en inrichtingsprincipes, zal de impact ervan en dus de oogst significant zijn.

Wat kan de deelnemer na de training?

  • Uitleggen wat de 4 kernwaarden, de 8 design strategieën en de 10 inrichtingsprincipes van Natuurlijk! zijn en hoe je ze toepast in een organisatie
  • Overzien wat de onderlinge samenhang van de waarden, strategieën en principes is en hoe ze elkaar versterken of juist tegenwerken
  • Beoordelen wat de toegevoegde waarde en de potentie voor de eigen organisatie is. Ook van het hebben van meerdere mensen in de organisatie die dit alles goed kunnen faciliteren
  • Duidelijk beeld hoe je samenwerking en betrokkenheid kunt verhogen in de organisatie
  • Aan de lag met een plan van aanpak in de eigen praktijk

Hoe lang duurt de training?

De training duurt 2 dagen

Wat kost de training?

495 EURO per persoon / Het gaat om een open inschrijvingsmogelijkheid

Inbegrepen is de locatie, eten, drinken en de serie E-books ter waarde van 192 Euro rond het thema Duurzame innovatie en complexiteit. Een van de E-books gaat over Natuurlijk! Organiseren 

Met hoeveel deelnemers kan een training starten?

Het minimale aantal deelnemers is 6

Waar wordt de training gegeven?

Locatie Het Koetshuis, Voorweg 97, 2391 AG  Hazerswoude dorp of eventueel elders bij groepen groter dan 14 personen.

Ook in house trainingen behoren in overleg tot de mogelijkheid.

Aanvullende diensten naar aanleiding van deze workshop:

Aanvullend op de training kan in een gesprek met elkaar bepaald waar de vervolgbehoefte ligt en welke vervolgstappen het beste zouden passen. Dit aanvullende gesprek zit niet in de kosten van de training opgenomen.

Nieuwsgierig geworden naar wat Natuurlijk voor jou kan betekenen?

Neem direct contact op!