Training: Duurzaamheidsstrategie

Training: Duurzaamheidsstrategie

(1 dag)

Introductie

Het moderne bedrijfsleven staat voor grote uitdagingen. Duurzaamheid is de richting die we op gaan, dat is wel duidelijk. Een goede duurzaamheidsstrategie kan daarbij zeer behulpzaam zijn.

Naast een grotere kans op succes bij de uitvoering levert het een structuur, een overzicht van taken die volbracht moeten worden, kijkt het naar de prioritering, geeft het duidelijkheid over de aanpak, levert het criteria die toetsen of een innovatie naar de volgende ronde kan en meetinstrumenten bij de uitvoering. Het  geeft houvast aan eenieder die bij de uitvoering betrokken is.

Inhoud training

Het ontwikkelen en implementeren van een duurzaamheidsstrategie staan in deze training centraal. Zowel het waarom, als het wat als het hoe komt volop aan bod.

In algemene zin zijn er een aantal aspecten te benoemen waar je goed aan doet om aandacht aan te besteden bij het neerzetten van een duurzaamheidsstrategie. Zo is er aandacht voor wat deze overgang naar een duurzaamheidsstrategie vergt van een organisatie, het leiderschap, de stakeholders en belanghebbenden en hoe je dit kunt beïnvloeden. Belangrijk om steeds klein te beginnen en vanuit daar door te pakken. Duurzaamheid is niet iets wat je er bij doet, het wordt de ruggengraat van je bedrijf. Een effectieve duurzaamheidsstrategie behandelt problemen binnen de kernactiviteiten van een bedrijf en vereist sterk leiderschap, implementatie over de hele breedte, een goede besturing (governance) en betrokkenheid en steun van alle belanghebbenden.

Ook gaan we in op het stappenplan welke in de praktijk goed blijkt te werken om een duurzaamheidsstrategie te implementeren. Hierbij ook speciale aandacht voor de bedrijfscultuur en of het beter past om een koploper te zijn of meer een volger.

De training maakt gebruik van spelelementen en opdrachten welke het behoud van de opgedane kennis maximaliseren.

Voor wie?

Voor iedereen die wil leren wat een duurzaamheidsstrategie is en hoe je deze op een goede manier implementeert.

Wat is de oogst?

Inzicht in zowel het waarom, wat en hoe van het ontwikkelen en implementeren van een duurzaamheidsstrategie.

Hoe lang duurt deze workshop?

De training duurt 1 dag.

Wat kost de workshop?

495 EURO per persoon / Het gaat om een open inschrijvingsmogelijkheid

Inbegrepen is de locatie, eten, drinken en de serie E-books ter waarde van 192 Euro rond het thema Duurzame innovatie en complexiteit. Een van de E-books gaat specifiek over ‘ Het ontwikkelen en implementeren van een duurzaamheidsstrategie’.

Met hoeveel deelnemers kan een training starten?

Het minimale aantal deelnemers is 6

Waar wordt de training gegeven?

Locatie Het Koetshuis, Voorweg 97, 2391 AG  Hazerswoude dorp of eventueel elders bij groepen groter dan 14 personen.

Ook in house trainingen behoren in overleg tot de mogelijkheid.

Aanvullende diensten naar aanleiding van deze workshop:

Aanvullend op de training kan in een gesprek met elkaar bepaald waar de vervolgbehoefte ligt en welke vervolgstappen het beste zouden passen. Dit aanvullende gesprek zit niet in de kosten van de training opgenomen.

Nieuwsgierig geworden naar wat Natuurlijk voor jou kan betekenen?

Neem direct contact op!