Effectief duurzaam innoveren

Effectief duurzaam innoveren

(2 dagen)

Introductie

Een duurzame wereld is een wereld die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder het vermogen om in de behoeften van toekomstige generaties te voorzien, aan te tasten. Dit betekent dat we de aarde zo dienen te gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog een plezierig leven kunnen hebben en het gebruik van de aarde ‘volhoudbaar’ is.

De business case voor duurzame innovatie is overduidelijk positief. De urgentie om aan de slag te gaan met verduurzaming binnen organisaties is inmiddels breed geaccepteerd. Toch is pas 15% van de ondernemers in Nederland gestart met duurzaam ondernemen. Steeds meer bedrijven willen bijdragen aan een écht duurzamere toekomst, maar hoe? Men beseft terdege dat het beter is voor de aarde, al het leven op aarde en voor een eerlijkere verdeling. Duurzame organisaties behalen daarbij in de praktijk bovengemiddelde resultaten, hebben betrokken medewerkers en winnen de harten van steeds meer klanten, die ook meer duurzaamheid willen.

De grote verduurzamingsslag zal uiteindelijk van het bedrijfsleven moeten komen en dat vergt innovatie, lef en doorzettingsvermogen. Of je nu wilt of niet, de richting is duurzaamheid. Het ene bedrijf is al ver vooruit en boekt al volop succes, terwijl het andere bedrijf nog uit de startblokken moet komen en niet goed weet hoe te beginnen. Wil je overleven als organisatie Dan moet je aan de slag. Het speelveld is enorm en biedt plek voor iedereen. Bedrijven die niet mee gaan zullen snel hun positie verliezen aan duurzame spelers.

Groot voordeel is dat we in Nederland een ideaal klimaat hebben om dit mét partners en vanuit een groter netwerk, sámen te gaan oppakken. Het kan ons tot één van de voorhoede spelers van deze duurzame transformatie in de wereld maken. Zowel de rol als ‘koploper’ als die van ‘volger’ zijn daarbij nodig. Welke je ook kiest, zorg dat deze aansluit op het DNA van je organisatie.

Inhoud training

Natuurlijk! Duurzaam ondernemen is een training waarin we samen met elkaar stap voor stap gaan ontdekken wat duurzaamheid is, waarom de business case voor duurzaam ondernemen zo positief is en hoe je hier als organisatie je voordeel mee kunt doen. We gaan spelenderwijs middels een spel inzicht opdoen aangaande  26 verschillende duurzame visies, concepten en trends die aansluiten bij het duurzaam ondernemen zoals daar bijvoorbeeld zijn: MVO, Circulair produceren, Cradle to Cradle, purpose economy, blue economy, etc.). Om niet net als bij de stikstof en PFAS crisis verrast te worden is het tot slot belangrijk inzicht te krijgen in de richtlijnen zoals die vanuit de overheid, de EU en de VN worden uitgevaardigd.

De training maakt gebruik van spelelementen en opdrachten welke het behoud van de opgedane kennis maximaliseert.

Voor wie?

Voor iedereen die wil leren wat duurzaamheid is. Er is namelijk heel veel verwarring rond dit thema. We gaan in op de verschillende frameworks, visies en trends voor duurzaam ondernemen. Ook kijken we naar de rol van de overheid en alle verplichtingen die er naar de organisaties komen door het sluiten van allerlei klimaat en duurzaamheidsakkoorden zoals bijvoorbeeld het Parijs akkoord in 2015.

Wat gaat dit allemaal betekenen voor de organisaties binnen Nederland?

Wat is de oogst?

  • Inzicht in de positieve Business case voor duurzaam ondernemen en hoe je hier als organisatie je voordeel mee kunt doen
  • Inzicht in 26 bestaande visies, concepten en trends voor duurzaam ondernemen centraal. Wat verschillen ze van elkaar en hoe kun je ze gebruiken in je eigen organisatie
  • Inzicht in de richtlijnen zoals die vanuit de overheid, de EU en de VN worden uitgevaardigd
  • Een gezamenlijk taalgebruik en begrip rond duurzaamheid
  • Weten waar nog huiswerk ligt om niet verrast te worden of achter de feiten aan te gaan lopen

Hoe lang duurt deze workshop?

De workshop duurt 2 dagen. en geeft je een goed inzicht in het thema duurzaamheid en wat dat betekend voor de organisaties van Nederland.

Wat kost de workshop?

985 EURO per persoon / Het gaat om een open inschrijvingsmogelijkheid

Inbegrepen is de locatie, eten, drinken en de serie E-books ter waarde van 192 Euro rond het thema Duurzame innovatie en complexiteit.

Met hoeveel deelnemers kan een workshop starten?

Het minimale aantal deelnemers is 6

Waar wordt de workshop gegeven?

Locatie Het Koetshuis, Voorweg 97, 2391 AG  Hazerswoude dorp of eventueel elders bij groepen groter dan 14 personen.

Ook in house trainingen behoren in overleg tot de mogelijkheid.

Aanvullende diensten naar aanleiding van deze workshop:

Aanvullend op de workshop kan in een gesprek met elkaar bepaald waar de vervolgbehoefte ligt en welke vervolgstappen het beste zouden passen. Dit aanvullende gesprek zit niet in de kosten van de training opgenomen.

Nieuwsgierig geworden naar wat Natuurlijk voor jou kan betekenen?

Neem direct contact op!